DUNAFERR "Foglalkoztatásért" Acélalapítvány

Tanácsadói hitvallásunk

„Találj egy célt!”

Az álom megvalósítása egy jó tervvel kezdődik. Tervezzük meg a lépéseket, részfeladatokat a vágyaink eléréséhez, amiből így már nem csak egy gondolat, hanem egy konkrét cél lesz. Egy nagy cél, ami sok kisebb tevékenységből áll össze.

Elsőként arra van szükség, hogy elemezzük az aktuális helyzetet, erőforrásokat és lehetőségeket. Vizsgáljuk meg, hogy mi az, ami jelenleg is rendelkezésünkre áll, mivel gazdálkodhatunk és folyamatosan tartsuk szem előtt a kívánt eredményt!
Ezután gondoljuk át, hogy mi az, amit tehetünk annak érdekében, hogy közelebb kerüljünk a célunkhoz! Vázoljuk fel a fő tevékenységeket, majd ezeket bontsuk le apró, hétköznapi cselekedetekre! Fogalmazzuk meg a kis lépéseket, amelyek megtételével elindítható a folyamat, amelyek fizikailag elvégezhetőek.

Dönteni mindig Neked kell és a lépéseket is Te fogod megtenni!

„A tanácsadásunk elsődleges célja elérni azt, hogy a klienseink elhiggyék magukról, hogy képesek saját maguk dönteni életük alakulásáról. Úgy véljük, hogy fontos segítenünk a kliensnek megérteni, hogy választásaik és döntéseik egy kiterjedt fejlődési kontextus elemei. Másrészt úgy is segíthetünk a döntéshozatalban és pályájuk tervezésében, hogy bővítjük tudásukat önmagukról, a munkakörnyezetről és más, a pályával kapcsolatos döntéseket befolyásoló tényezőkről. Szintén fontos, hogy a klienseink hozzájuthassanak az álláskereséshez, előmenetelük biztosításához, életstílusuk megváltoztatásához szükséges információkhoz. Tanácsadóként segítenünk kell abban is, hogy aki hozzánk fordul az felismerje, milyen hatása van az álláslehetőségeknek, előmeneteli esélyeknek más életszerepekre. S nem utolsó sorban fejlesztenünk kell klienseik azon készségeit, hogy önállóan számoljanak az átmenti helyzet lehetőségeivel, és képesek legyenek kezelni azokat.”

 

No event in the calendar
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

© 2024 DUNAFERR "Foglalkoztatásért" Acélalapítvány 2400.Dunaújváros,Vasmű tér 1-3. Tel: +36-25/581-072