Tanácsadói hitvallásunk

Szervezetünkben a tanácsadási szolgáltatás szerepéről, céljáról, feladatairól képviselt hitvallásunkat a Brammer, Shoestrom és Abreg (l989) a pályafejlődési tanácsadás feladatairól írt gondolatai fejezik ki a legjobban. „A tanácsadásunk elsődleges célja elérni azt, hogy a klienseink elhiggyék magukról, hogy képesek saját maguk dönteni életük alakulásáról. Úgy véljük, hogy fontos segítenünk a kliensnek megérteni, hogy választásaik és döntéseik egy kiterjedt fejlődési kontextus elemei. Másrészt úgy is segíthetünk a döntéshozatalban és pályájuk tervezésében, hogy bővítjük tudásukat önmagukról, a munkakörnyezetről és más, a pályával kapcsolatos döntéseket befolyásoló tényezőkről. Szintén fontos, hogy a klienseink hozzájuthassanak az álláskereséshez, előmenetelük biztosításához, életstílusuk megváltoztatásához szükséges információkhoz. Tanácsadóként segítenünk kell abban is, hogy aki hozzánk fordul az felismerje, milyen hatása van az álláslehetőségeknek, előmeneteli esélyeknek más életszerepekre. S nem utolsó sorban fejlesztenünk kell klienseik azon készségeit, hogy önállóan számoljanak az átmenti helyzet lehetőségeivel, és képesek legyenek kezelni azokat.”

december 2017