A DUNAFERR ”Foglalkoztatásért” Acélalapítvány

Az Alapítvány alapító okiratában megfogalmazott céljai:

„Az Alapítvány fő célja az ISD DUNAFERR Dunai Vasmű Zrt., illetve az ISD DUNAFERR Zrt. részvételével működő és az ISD DUNAFERR Zrt. Kollektív szerződésének hatálya alá tartozó dunaújvárosi székhelyű, illetve telephelyű gazdasági társaságok olyan munkavállalóinak támogatása, újrakezdésük elősegítése, akiknek munkaviszonya gazdasági vagy iparszerkezeti okokból megszűnt, vagy megszűnik.”

A fenntartható fejlődés elvét szem előtt tartva került módosításra az Alapító Okirat 2003-ban, s ez lehetővé tette a nyitást, az országos és helyi munkanélküliség kezelésében való szerepvállalást. Kezdetben az előcsatlakozási alapok (PHARE), később az Európai Uniós és hazai finanszírozású, az alapítói célokhoz illeszkedő, foglalkoztatási célú pályázatokon elnyert támogatások felhasználásával.

Az alapítvány, a fenti funkciók betöltésével, kettős szerepet lát el. Egyedi outplacement rendszerében humánusan kezeli a Dunaferrben leépített munkavállalók foglalkoztatási kérdéseit, másrészt a külső munkaerőpiac álláskeresőit támogatja. Az előbbi célcsoportnál a munkanélkülivé válást próbálja megelőzni, az utóbbinál a munkanélküli státuszból való kimozdulást segíti.

október 2017